Verbouwing Zolderkamer Wijchen

Over dit project

Van was- & rommelzolder naar Masterbedroom!

Wensen

Gezinsuitbreiding en een heerlijke plek voor zichzelf. Dat kwam tijdens het intakegesprek met Renée en Robert al snel naar voren.

Ook werd direct duidelijk dat ze het heel fijn vonden als MarStyling ook de begeleiding van de voorbereiding én begeleiding van de realisatie zelf op zich zou nemen. Vervolgens zijn we dieper ingegaan op hoe de zolderruimte te gaan gebruiken en wat de smaak is van de opdrachtgevers qua kleur- en materiaal. Wens was ook zoveel mogelijk bergruimte creëren voor een gezin van vijf personen en zorgen voor een koele ruimte in de zomer door middel van een airco.

Renée was al fanatiek aan het kijken geweest op Pinterest en had qua sfeer en stijl al een mooi beeld van wat ze wilde bereiken. Na de ruimte ingemeten te hebben, samen met beschikbare tekeningen van de architect is team MarStyling aan het ontwerpen geslagen.

Ontwerp

Eerst is er gekeken hoe de ruimte zo slim mogelijk in te delen. De zolder is van zichzelf qua vloeroppervlakte ruim, alleen door de schuine wanden kan er niet op een prettige manier een twee persoons bed staan. Dat is opgelost door een dakkapel toe te voegen. Zo ontstaat een mooie nis waarin het bed geschoven kan worden. Aan de zijkant van het dak is ook direct een dakkapel mee ontworpen. Hier is het niet noodzakelijk, maar geeft het wel direct een veel ruimtelijker gevoel.

Voor bergruimte en toch een ruimtelijk effect, wordt een deel van de schuine kanten gebruikt voor kastruimte en een deel open gelaten. In een hoek achter de trap is een inloopkast ontworpen zonder kastdeuren. Een spiegel in de ruimte reflecteert het licht en is functioneel. Een staallook pui met schuifdeur sluit de kastruimte af. Er wordt een kast tegenover het bed gemaakt dat gedeeltelijk over het trappengat valt. Dit is in de huidige situatie ook het geval, alleen is het nu een dichte kast die qua materiaal en afwerking niet meer mooi is. Hiervoor in de plaats komt een nieuwe open kast, waardoor optisch meer ruimte ontstaat. Daarin kunnen accessoires gezet worden om de kamer gezellig aan te kleden.

Aan de ene zijde van het bed is plek voor een zitje en aan de andere zijde is plaats voor een kinderbedje. Fijn voor de eerste tijd als de baby er is. Hoeven de ouders ’s nachts niet naar beneden.

Direct bij de trap naar de eerste verdieping is de wasruimte gemaakt. Overbodig leidingwerk en afvoeren worden van de wand gehaald en verlegd. Hierdoor ontstaat er ruimte op de wand waar weer een kast kan komen voor de was, strijkplank en andere zaken. De ketel krijgt een mooie kastombouw en de wasmachine en droger komen onder de dakkapel. Een dichte wand en een deur met melkglas zorgen ervoor dat de ouders niet telkens naar de was kijken als ze in hun slaapkamer zijn.

 

Realisatie

Op dit moment is team MarStyling volop bezig met de voorbereidingen en heeft het bouwteam samengesteld. Binnen een paar weken is al het werk bij het bouwteam in kaart gebracht en kunnen zij hun voorbereidingen treffen, materiaal bestellen etc. Direct na de bouwvakvakantie gaat de verbouwing van start.

Category
Particulier