Ontwerp & Realisatie Kantoor

Over dit project

Spoedopdracht: Ontwerp en Realisatie vestiging Apleona Eindhoven in vier weken tijd!

 

 

Op een maandagochtend ging de telefoon en had ik de CEO van Apleona Eindhoven aan de telefoon.

Zijn vraag: Kun je ons helpen met het inrichten van ons nieuwe kantoor. De uitdaging is dat we eind deze maand al moeten verhuizen.

Ik vond het een uitdaging en door te schuiven in mijn agenda in de projecten en extra overuren maken kon ik de opdracht aannemen.

Wel met de duidelijke afspraak dat de verhuizing op geplande datum kon plaatsvinden, maar dat er na verhuizing nog werkzaamheden over zouden blijven. Dit vergt even flexibiliteit van zowel medewerkers, als MarStyling en het bouwteam.

Wensen

De nieuwe ruimte was één grote ruimte. De wens was deze in te delen in verschillende ruimtes met een vergaderruimte, een stiltewerkplek cq. directiekamer, een kleine archiefruimte, 10 vaste werkplekken en een plek voor brainstormen, koffie drinken en flexibele werkplekken.

 

Ontwerp

Met deze gegevens is MarStyling aan de slag gegaan. Er was een lelijk systeemplafond in de ruimte. Deze is eruit gehaald en zwart gespoten. Zo is een verbinding met de ruimte ernaast gelegd, die ook een dergelijk plafond heeft.

De vloerbedekking was nog nieuw en hebben we laten liggen. Dit is ook goed voor de akoestiek. Wel is er in het midden onder “de stamtafel” een groot vlak uitgesneden en ingelegd met een ander tapijt. Zo ontstaat er meer sfeer in de ruimte en is het grote vlak doorbroken.

Er zijn industriele scheidingswanden op maat gemaakt voor de directiekamer en vergaderruimte. Hierdoor is er licht en zicht en toch privacy in werk en overleg.

In de vergaderruimte is een betonlook vloerbedekking gelegd. Een televisiewand is bekleed met kerkbehang. Verder is een wand voorzien van een frame met akoestisch doek. Op dat doek is door MarStyling een ontwerp gemaakt waarin te zien is wat voor een diensten Apleona verleent en welke waarden zij uitdraagt.

Realisatie

Ontwerp en Realisatie liepen in dit proces naast elkaar. In recordtijd is het ontwerp gemaakt en de bouwteamleden ingeschakeld. Zij hebben ook in de agenda geschoven om het werk te klaren voor verhuisdatum.

Niet alles kon in deze korte tijd gerealiseerd worden, dus een korte uitloop in afrondende werkzaamheden was niet te voorkomen. Op een paar nog kleine puntjes na is het project klaar. Over een tijdje volgt de fotoshoot voor de echte beelden.

MarStyling is trots op haar bouwteam dat de schouders eronder heeft gezet en dit project uitgevoerd heeft onder begeleiding van MarStyling.

 

Bouwteamleden

 

Bouw en Timmerbedrijf Ketelaars te Uden | https://www.ketelaarsbouw.nl

Schildersbedrijf Toonen-Janssen te Wijchen | https://toonen-janssen.nl

New Cover te Cuijk | https://www.newcover.nl

MPE-Elektro te Ravenstein | https://www.mpe-elektro.nl

Hofmans at Home te Cuijk | https://hofmansathome.nl

Assmann te Amsterdam (kantoorleverancier van Apleona) | https://www.assmann-nl.com

Category
Zakelijk