Ontwerp Verbouwing Arnhem

Over dit project

Van mooie niet te grote jaren-30 woning naar ruime en warme woning met binnen – buiten gevoel!

 

Wensen

Kirsten had al eerder MarStyling op de korrel voor hulp bij Interieurontwerp en begeleiding bij verbouwing.

Het plan ging een tijdje de kast in om te onderzoeken of Kirsten en Lorenz zouden gaan verhuizen of verbouwen. Nadat het besluit genomen was om te blijven, dacht Kirsten weer aan MarStyling. Ze was mijn naam en gegevens kwijt maar door online opnieuw te gaan zoeken, had ze mij weer gevonden.

Na een uitgebreide intake aan kantoor is Marstyling met haar team naar de opdrachtgevers gegaan om de benedenverdieping van de woning helemaal in kaart te brengen, de wensen uitgebreid te bespreken en alvast over wat ideeën te sparren.

De wensen waren meer ruimte door een uitbouw maar met zoveel mogelijk behoud van en contact met de niet al te grote tuin. Verder kookt het echtpaar graag en de huidige keuken is een klein keukentje waar weinig ruimte is om heerlijk te koken en ook nog contact te hebben met gezin, familie en vrienden die aanschuiven.

Qua sfeer houden ze van een diversiteit aan stijlen. De jaren-30 woning zelf, licht en ruimtelijk Scandinavisch én van de Swahilisfeer.

Een leuke uitdagende combi om mee aan de slag te gaan.

 

 

Ontwerp

Marstyling en haar team is aan de slag gegaan en heeft in de eerste schetsfase een aantal opties gemaakt met grotere en kleinere uitbouwen. Na de schetsfase is de keuze van grootte van de aanbouw gemaakt en is het definitief ontwerp gemaakt. Daarbij is het `Interieuradvies, Kleuradvies, Verlichtingsplan & Elektriciteitsplan gemaakt voor de opdrachtgevers, de aannemer, onderaannemers én leveranciers voor verlichting, raambekleding, open haard, keuken etcetera.

Keuken

De keuken is de kamer in getrokken en wordt zo een riante gezellige kookplek, met ruimte om samen te socializen.

 

Zitkamer

De zitkamer is in het midden gesitueerd en aan de achtergevel is een uitbouw getekend.

In de huidige buitenmuur wordt een doorkijkhaard gemaakt die zowel in de zithoek als in de uitbouw sfeer geeft.

Tuinkamer

De achterpui wordt voor een groot deel open gemaakt en daarin komen witte stalen deuren als roomdivider. De uitbouw krijgt een schuifwand in jaren-30 stijl. Daarbinnen komt de eetkamer met een relaxplek in het zonnetje.

Als de schuifwand helemaal open geschoven wordt, waan je je buiten in de veranda en doet de uitbouw mee in de tuinbeleving. Buiten is geen eethoek meer nodig. Er wordt dan ook geen terras aan de uitbouw gemaakt. De vloer loopt van binnen naar buiten een klein stukje door en vervolgens stap je in het gras.

Voorbereiding realisatie

Op dit moment zijn we volop bezig met de voorbereidingen voor de realisatie.

De werkzaamheden zijn in kaart gebracht, de offertefase is gaande en in het najaar van  2020 zal de verbouwing gaan plaatsvinden.

Categorie
Particulier