Ontwerp & Realisatie Wijchen

Over dit project

Van standaard indeling naar een fijne leefruimte!

 

 

 

Wensen

De klant woont al jaren in hun woning. In de loop der tijd is er een serre aangebouwd, de kinderen staan op eigen benen en ze wilden hun interieur weer opfrissen en naar deze tijd brengen.

Tijdens het eerste gesprek merkte ik al dat er meer uit de woning te halen was dan de keuken, serre en zitkamer op dezelfde plek te maken in een nieuw jasje. De functies eten koken zitten zaten ongeveer op de juiste plek, er was alleen een grote tussenruimte waardoor de verdeling in maatvoering niet klopte. Met de verder besproken wensen op het gebied van gebruik van de ruimtes, smaak in kleur en stijl is Marstyling aan het ontwerpen gegaan.

 

Ontwerp

 

Woonkeuken

De serre was en blijft de zogenaamde eetkamer. De tussenruimte tussen serre, keuken en zitkamer is nu ook keuken geworden. Eerst was het een loze tussenruimte waar een kast stond en verder was deze ruimte leeg. Nu is er een grote leefkeuken ontstaan.Er is een keukeneiland ontworpen en in de voormalige keuken is de hoge kastenwand geplaatst. Tegen het keukeneiland in de serre staat de eethoek.

Op deze manier ontstaat een ruimtelijk, tijdloos interieur waarbij de eyecatcher de keuken is.

 

 

Woonkamer

In de oude buitengevel waren schuifdeuren verwerkt. Die zijn verwijderd en de doorgang is breder gemaakt.Tussen de nieuwe woonkamer en woonkeuken is een nieuwe metalen schuifwand ontworpen. Zo blijven het twee af te sluiten ruimtes met behoud van ruimtelijkheid. De woonkamer is qua indeling ongeveer hetzelfde gebleven. Daar zijn kasten op maat ontworpen, een accentwand achter de haard en met kleur op de wand en in de meubels gewerkt. Zo ontstaat een nieuwe eigentijdse woonkamer die weer jaren mee kan.

 

 

De indeling van de zithoek is veranderd ten opzichte van de oude situatie. Samen met het plaatsen van andere meubels is het een fijne, open lichte ruimte geworden.

 

De opdrachtgevers hebben zelf de verbouwing geregeld en de meubels aangeschaft, met hier en daar advies van MarStyling aanvullend op het ontwerp.

De verbouwing is klaar en de opdrachtgevers genieten van hun nieuwe thuis!

 

Fotograaf: Istar-Fotografie

Categorie
Particulier