Interieurontwerp & Verbouwing Wijchen

Over dit project

 

Vrijstaande woning inclusief bijgebouw in Balgoij is verbouwd en opnieuw ingericht, voor weer jaren woonplezier!

 

 

Wensen

Het gezin heeft jaren met veel plezier in het huis gewoond. Het was van alle gemakken voorzien. Nu de kinderen volwassen zijn vonden ze het tijd om het interieur eens flink onder handen te nemen. Ze hebben ervoor gekozen om het huis van binnen helemaal te strippen, te verbouwen en opnieuw in te richten. Dit konden ze niet alleen en hebben aangeklopt bij MarStyling voor een interieurontwerp, kleurontwerp en verlichtingsplan voor diverse ruimtes. De opdrachtgever heeft de verbouwing zelf in handen genomen.

Ontwerp

De wensen van de bewoners zijn vertaald naar een licht, ruimtelijk en tijdloos ontwerp. De hoofdruimte met woonkamer en woonkeuken zijn verbonden middels een halletje met de multifunctionele ruimte. De vloeren lopen in alle ruimtes door, waardoor verbinding ontstaat. Bijna alle ramen zijn tot aan de grond verlengd voor meer licht en verbinding met buiten.

MarStyling heeft in het ontwerp een muur verwijderd, de keuken opnieuw ontworpen en een onhandige hoek in de kamer weer betrokken bij het totale interieur. Daarna heeft MarStyling het kleuren- en materialenplan, meubelplan, keukenontwerp, verlichtingsplan en elektriciteitsplan verzorgd.

 

Keuken

De woonkamer en keuken werden in eerste instantie gescheiden door een muur met grote openslaande deuren. Hierdoor oogde de ruimte kleiner dan hij in werkelijkheid is. In het ontwerp is deze tussenwand weggehaald. Ook is er een nieuwe moderne keuken geplaatst. De keuken is ontworpen door marStyling en is voorzien van een hoge kastenwand met een kookeiland inclusief kookplaat met geïntegreerde afzuiging.

 

Woonkamer

De zithoek is ook opnieuw ingedeeld. In de oorspronkelijke situatie had de tv een prominente rol in de woonkamer, terwijl er zelden tv gekeken wordt. Verder heeft de woonkamer een L-vorm, waarin één hoek van de kamer niet optimaal gebruikt werd. MarStyling heeft ervoor gekozen de tv in die specifieke hoek te plaatsen met een kleinere bank. De tv is daardoor uit het zicht en is er een prettige eren gezellige zithoek gecreëerd. Aan de andere kant van de kamer staat een grote hoekbank met driezijdige houthaard waar met een groot gezelschap gezellig geborreld kan worden.

Houthaard

De moderne driezijdige houthaard is zodanig geplaatst, dat je niet alleen vanuit de zithoek, maar ook vanuit de eettafel en de keuken zicht hebt op het vuur. De haard is geplaatst door Van Thiel haarden.

 

Multifunctionele ruimte

Het bijgebouw werd voorheen vooral gebruikt door de kinderen. MarStyling heeft hier een compacte keuken met barfunctie geplaatst. Daarnaast komt er een stoere betonlook statafel en is er een tweede zitkamer gecreëerd. Het is nu een perfecte ruimte geworden om feestjes te geven en gezellig met vrienden te relaxen.

 

Aanschaf meubelen

De klant is zelf met het interieurontwerp in de hand gaan woonshoppen en heeft de meubels, raambekleding, keukens en accessoires aangeschaft. In de woonkamer is een camelkleur met koperen accenten toegevoegd voor een warme sfeer.

In de multifunctioneel ruimte heeft zij frisse geelaccenten toegevoegd.

Het is een fijne en mooie tijd geweest, waarin we een persoonlijke band hebben opgebouwd, fijn hebben samengewerkt en waaruit dit prachtige interieur is ontstaan!

 

Fotograaf: Istar Fotografie

Categorie
Particulier