Ontwerp Aanbouw Wijchen

Over dit project

Van kleine keuken en smalle eetkamer naar ruime leefkeuken!

 

 

Wensen

De opdrachtgevers wonen in een redelijk ruime woning waarin ze nog twee wensen hadden. Een ruime woonkeuken door middel van uitbouwen en een ruime overkapping aan de zijkant van de woning.

De klant heeft informatie bij de gemeente opgevraagd over de eisen die gesteld worden met betrekking tot het uitbouwen op hun adres. Dat bleek mogelijk en de richtlijnen zijn duidelijk aangegeven door de gemeente.

Verder houdt de familie van warme kleuren, natuurlijke materialen en van duurzaamheid.
De huidige meubels  zijn geschikt voor hergebruik in de nieuwe situatie. Hier houdt MarStyling rekening mee.

In de huidige situatie is er een kleine keuken en een smalle eetkamer. De voorkamer die als zitkamer dient is ruim genoeg en hoeft niet aangepakt te worden.

Naast de wensen voor binnen hebben de opdrachtgevers graag naast de woning een carport of overkapping waar de fietsen droog kunnen staan, de containers en plekje krijgen en er een verbinding is met de keukenaanbouw.

 

Ontwerp

Team MarStyling is vervolgens aan het ontwerpen gegaan.

 

Eerst zijn er een aantal schetsontwerpen gemaakt met diverse opties. In die opties zijn diverse keukenontwerpen gemaakt met grotere en kleinere uitbouwvarianten. Hieruit is een keuze gemaakt waar MarStyling verder mee aan de slag is gegaan in het definitieve ontwerp.

 

 

Overkapping

Aan de zijkant is er een stoere overkapping ontworpen gemaakt van natuurlijke materialen. Deze materialen lopen door in de aanbouw aan de achterzijde. Er is ook een handige loopdeur naar de keuken gemaakt aan de zijkant, zodat ze niet altijd door de achterpui naar binnen en buiten hoeven te gaan.

 

  

Uitbouw Keuken

Om binnen met buiten te verbinden is de houten wand van de aanbouw naar binnen doorgetrokken. Hierdoor ontstaat ook een natuurlijke overgang van de nieuwe aangebouwde leefkeuken met de huidige zitkamer. Verder is een lichtstraat toegepast in de aanbouw, zodat er veel licht binnenkomt en het binnen niet te donker wordt.

Door de ruime aanbouw is het mogelijk een hoge keukenkastenwand te creëren met een kookeiland tegen de wand. De eethoek past ook ruim in de aanbouw.

Door het toepassen van de lichtstraat is verlichting een uitdaging. De lampen boven de eethoek zijn wandlampen. Op deze manier krijg je geen gekunstelde oplossing en klopt het in de ruimte.

Verder zijn er inbouwspots toegepast. Boven het keukeneiland zijn hanglampen gebruikt. De kookplaat heeft een ingebouwd afzuigsysteem. Daardoor is een afzuigkap niet nodig.

 

Woonkamer

De woonkamer is verder aangekleed met verlichting, nieuwe vloerkleden en gordijnen. Verder zijn er uitvergrote foto’s op de wand toegepast. De kleur op de wanden is aangepakt. Zo is er een verbinding ontstaan met de huidige woonkamer en de nieuwe leefkeuken!

Category
Particulier