Interieurontwerp Berlicum

Over dit project

Van een ruime kamer met compacte keuken naar een riante leefkeuken

 

De Monique en Adriaan hebben MarStyling benaderd op advies van een voormalige klant van MarStyling.

Monique en Adriaan hadden allerlei ideeën wat ze qua stijl en sfeer wilden bereiken, maar geen idee hoe. Indelingen anders dan dat het al was, hoe krijg ik meer rust in huis en hoe krijg ik een grotere keuken. Dat waren een aantal vraagstukken die op tafel lagen.

 

 

Wensen en Ontwerp

We hebben uitgebreid de wensen besproken en gekeken naar waar Monique en Adriaan van houden qua kleur, materiaal en uitstraling.

 

Woonkamer 

De woonkamer is aan de voorzijde van de woning gebleven. De vensterbanken worden verwijderd en voorzien van een diepe vensterbank van wand tot wand met daarachter de radiatoren. Zo ontstaat er een mooie rustige plek voor accessoires.

De zithoek is gedraaid en er is een breed TV- | Boeken- | Accessoiremeubel ontworpen die de TV achter schuifdeuren laat verdwijnen en die doorloopt tot in de smalle tussenruimte. Er is een hoekbank geplaatst met een riant kleed. Bij het grote meubel bij het raam is een heerlijke fauteuil geplaatst. Hier kan heerlijk gelezen worden en als je de fauteuil naar het raam draait heb je een mooi uitzicht over de landerijen aan de voorzijde van de woning.

Zo ontstaat er een mooie ruimtelijke en gezellige zitkamer. Een groot schilderij aan de wand met daarbij in kleur van de wand de ornamenten met spiegels geven een rustig beeld in de aankleding.

Een stalen pui tussen de zitkamer en leefkeuken maken het helemaal af.

Leefkeuken

Er wordt een doorbraak gemaakt naar de huidige garage voor een grote leefkeuken.

De voorzijde van de garage wordt beging met een looppad naar de achtertuin. Dit is gedaan omdat er geen achterom is en je met tuinafval en dergelijke niet door de woning wil lopen.

De keuken heeft een hoge kastenwand met koffiecorner gekregen, een heerlijk kookeiland en aan de overzijde een gezellige haard. De ronde tafel maakt het gezellig zitten bij elkaar en bij de haard is nog ruimte voor een zitje waar je lekker kunt lezen.

Een deel van de wand moest blijven staan omdat daar leidingwerk in zit dat niet verplaatst kan worden. Hier is een wandvullend maatwerkmeubel van gemaakt. Zo zet je een beperking om in een mooi en functionele oplossing.

 

 

 

Realisatie

Monique en Adriaan zijn zelf aan de slag met de voorbereidingen voor de verbouwing en gaan tegelijk met de buren de verbouwing vormgeven.

Categorie
Particulier