Ontwerp & Verbouwing Wijchen

Over dit project

Van gedateerde woning naar tijdloos en levensloopbestendig thuis!

 

Mathijs en Natascha hebben MarStyling benaderd omdat ze verhuisd waren naar een gedateerde woning en niet wisten hoe ze het voor elkaar moesten krijgen om er een fijn thuis van te maken.

 

Wensen en Ontwerp

De keuken die ze hadden was klein en erg donker. Het hele huis had zware houten balken met op diverse plaatsen houtsnijwerk dat kerkelijk aan deed. Dat paste niet in het huis en was echt de smaak van de voormalige bewoner. Mooi was de hoogte in de woonkamer tot aan het plafond. Er zat een kleine vide in, maar die was net te klein om er ook iets mee te kunnen doen. Boven was er eigenlijk ook een slaapkamer te weinig dus een extra slaapkamer was ook één van de wensen.

Verder willende ze de eigen meubels behouden en een schilderij met paarden een mooie plek geven.

Beneden was hun eigen slaapkamer. Deze wilden ze graag in stijl en sfeer meenemen met de metamorfose.

De voormalige woonkamer, eetkamer en keuken zijn met elkaar verbonden door een tussenwand uit te breken. Voor de nieuwe indeling moest de meterkast verplaatst worden. Verder zijn de sierbalken verwijderd en nieuwe hogere plafonds gemaakt. Zo kon ook de verlichting een goede plek krijgen.

Er is een ruime leefkeuken en een ruime zitkamer gecreëerd.

 

Woonkamer 

De woonkamer en keuken hebben eenzelfde PVC vloer in betonlook gekregen. De haard met schoorsteen die er al stond is gedeeltelijk gestuukt voor een bij zonder effect.

Verder is van de voormalige haard een TVmeubel gemaakt met aan de zijkant schappen en ruimte voor apparatuur. Er is een nieuwe houtkachel geplaatst aan de zijkant van de voormalige haard. Zo is er vuurbeeld vanuit de woonkamer en eetkamer.

Op basis van de kleur van het schilderij zijn de acctentkleuren bepaald.

Blauwgroen is de accentkleur geworden. De kozijnen zijn licht geschilderd met hier en daar een donker kozijn of deuren voor het accent. Zo ontstaat er meer diepte in het interieur.

 

 

Leefkeuken

Tussen de voormalige keuken en eetkamer is een doorbraak gemaakt. Zo ontstaat er een grote lichte ruimte waar het heerlijk vertoeven is. Aan de keukenzijde is een raam bijgeplaatst in de buitengevel om nog meer licht binnen te krijgen. De enige mooie stoere houten balk is in het zicht gebleven en gezandstraald.

Vanuit de keuken heb je nu contact met het gezin aan tafel en kijk je aan de voor en achterzijde heerlijk naar buiten.

Tussen de hal en keuken is een stalen deur toegepast. Tijdloos modern en geeft een luchtige uitstraling. De meterkast is ernaast gemaakt.

De keuken is opgebouwd uit twee kleuren en materialen. De hoge kastenwand in zwart eiken en de lage delen aan de wand en het eiland in een lichte tint. Het aanrechtblad geeft daar weer een mooi contrast.

 

Vide/Slaapkamer 

 

De extra slaapkamer die is gemaakt is voorzien van een hoge glaswand in zwartgrijs rozijnenwerk. De steunbalk die er al was is in dezelfde kleur mee geschilderd.

Aan de bovenzijde van de buitengevel heeft MarStyling twee ramen bij laten plaatsen. Zo komt ook hier meer licht binnen.

 

Realisatie / Verbouwing

De verbouwing is inmiddels klaar. Op wat laatste puntjes na is de aankleding ook klaar.

Het grote genieten in hun nieuwe thuis is begonnen!

Categorie
Particulier