Interieuradvies Fysiotherapiepraktijk Wijchen

Over dit project

Van functioneel naar modern warm en opgeruimd!

Wensen opdrachtgevers

Fysio en Manuele therapie praktijk Baat bij Fysiotherapie heeft sinds een jaar of 10 een mooi en fijn pand waar het prima werken is voor de medewerkers en een fijne plek voor haar patiënten.

Toch zijn er nog een paar ruimtes waar de sfeer nog niet helemaal goed en warm is en waar het opbergsysteem van diverse zaken uit haar jasje is gegroeid.

De wens van de opdrachtgevers is dan ook de keuken een fijne ontmoetingsplek en multifunctionele ruimte te laten worden. De voorraad waar de therapeuten gebruik van maken, de lockers, printer en administratieve voorraad moeten ook goed geordend en opgeruimd worden.

De zogenaamde keuken wordt ook gebruikt voor interne overleggen en intervisie. De gasten en medewerkers zitten nu echt in “de keuken” en dat moet veranderd.

Verder is er een aantal jaar geleden een kantoorruimte gecreëerd voor de praktijkmanager. Ook deze ruimte is functioneel, maar met witte wanden, een donkergrijze vloer en witte meubels, verre van een fijne warme en moderne werkplek.

 

 

Advies & Ontwerp

Team Marstyling is aan het brainstormen en ontwerpen geslagen. De hoofdkleur van de praktijk is groen. Deze kleur wil MarStyling op een moderne warme manier laten terugkomen in het ontwerp.

Er staat op dit moment een lange tafel tegen de wand en alle voorraad ligt op diverse plekken in de ruimte. Zowel in de kasten als erop. Hierdoor is het rommelig en geen prettige ruimte meer. Marstyling heeft een ronde tafel ingetekend zodat tijden lunch, vergadering, een kop koffie en intervisie iedereen met elkaar in contact is. Onder de tafel wordt een rond kleed toegepast die alle wit en grijstinten samenvoegt en diverse tinten groen in zich heeft. De tinten uit het tapijt en de ruimte komen ook terug in de grijze en groene stoelen rond de tafel. De tafel wordt een houten tafel die bijdraagt aan de warmere sfeer in de ruimte. Omdat het een ronde tafel is die vrij staat van alle wanden, is er een andere oplossing voor de stroomvoorziening voor de laptops nodig. Dit wordt opgelost door stroompunten uit het plafond te laten komen die eruit zien als moderne hanglampen. Niemand struikelt zo over draden die vanuit de tafel naar de wand in het stopcontact zouden moeten.

De keuken is nog in heel goede staat alleen veel te wit. Deze wordt gefolied in een goede meubelfolie in een kleur groen uit het kleurenpalet. Voor wat extra bergruimte en een minder rommelig aanrecht, worden kubussen boven het keukenblok opgehangen die samen met een wandplank en een klok een mooie compositie op de muur vormen. Zo wordt de keuken helemaal onderdeel van het interieur en is er minder een zogenaamd keuken gevoel.

 

In de kantoorruimte is een wand op maat ontworpen die de vorm van een huis met schuine kap heeft. Een doorbreking van de saaie rechte vorm en geeft mogelijkheden een wand met verlichting en meubel in te kaderen. Een zogenaamd “huiselijk gevoel” wordt gecreëerd. Niet alleen door deze wand, maar zeker ook door de keuze van het behang, het vloerkleed en een grote pot met plant bij het raam. Buiten is er al een “groen” uitzicht. Dat wordt nu ook naar binnen getrokken. De kast is bestaand en krijgt een nieuwe kleur op de deurtjes. Een mooie compositie van sfeerlicht komt in de nis. Samen met een groene achterwand, de huidige kast, een plant, een persoonlijke fotowand  en wat accessoires, maakt deze compacte kantoorruimte tot een warme, moderne en functionele werkplek.

 

 

Als laatste is er grote ergernis over de huidige raambekleding.

Hierin heeft MarStyling ook geadviseerd. Dit gaat opgelost worden met mooie strakke moderne shutters die zonder extra tussenlatten aan onder en bovenzijde los van elkaar open en dicht gemaakt kunnen worden. Pricacy voor de behandelaars en patiënten gegarandeerd en voldoende lichtinval.

 

Realisatie

Op dit moment zijn de opdrachtgevers én Marstyling volop bezig met het in kaart brengen van alle zaken die aangeschaft en gerealiseerd moeten worden.

De planning is om tweede helft van oktober de metamorfose te laten plaatsvinden. Het bouwteam van MarStyling samen met een aantal partijen van de opdrachtgever, gaan het ontwerp uitvoeren.

We hebben er allemaal veel zin in om dit ontwerp realiteit te zien worden!

Categorie
Zakelijk