Tuinontwerp Stadstuin Nijmegen

Over dit project

Van landelijke tuin naar heerlijke stadstuin!

 

Quote: Optimaal gebruik maken van een relatief kleine tuin

 

Wensen van de klant

De wens van de klant was hun tuin om te toveren tot een heerlijke plek waar lekker geborreld, gegeten en gerelaxt kan worden met vrienden en het eigen gezin. De klant wilde graag een veranda met buitenkeuken zodat er ook met minder weer buiten gegeten, geleefd en gekookt kan worden. Een andere wens was dat de tuin onderhoudsvrij moest zijn. Een grote hobby van de opdrachtgever is koikarpers. Er moest dus zeker een vijver terugkomen in de tuin.

 

Ontwerp achtertuin

In de achtertuin wilde de klant graag verschillende zitplekken zodat ze lekker in de zon kunnen loungen, maar ook beschut kunnen zitten.

MarStyling heeft de tuin benaderd als woontuin en opgedeeld in verschillende functies. Dit volgens dezelfde methode als bij het ontwerpen van binnenruimtes. Eten, koken, actief zitten en loungen zijn allemaal ondergebracht in het ontwerp.

Als je de tuin vanuit het huis binnenstapt, sta je op een verhoogd terras met een zithoekje waar je lekker kunt genieten van de avondzon. Via een houten trap loop je naar beneden de tuin in. Hier is een loungehoek gemaakt en een grote vijver voor de karpers. De vijver is een eyecatcher in de tuin en doet duidelijk mee in het lijnenspel van het ontwerp.

Achter in de tuin is een veranda ontworpen, voorzien van glazen schuifdeuren die naar wens open en dicht geschoven kunnen worden. In deze veranda komt een buitenkeuken met barbecue en houthaard.

Met een veranda verleng je het buitenseizoen. Je hebt een buitenkamer die je gebruikt van het vroege voorjaar tot het late najaar en door de schuifwand en openhaard, is het daar zelfs ’s winters heerlijk vertoeven.

 

 

De opdrachtgevers wilden een mooi toepasselijk kunstwerk in hun Veranda. Dit prachtige kunstwerk hebben ze zelf geregeld met kunstenaar Eric de Bruijn.

 

Realisatie

De tuin is in 2019 aangelegd en grotendeels klaar.

De veranda wordt nog verder aangekleed met de buitenkeuken. Verder zijn er nog een aantal kleine werkzaamheden te verrichten.

De foto’s zijn de tussenstand van dit moment.

De tuin is al in zoverre klaar en ingericht dat de opdrachtgevers met volle teugen genieten van hun nieuwe tuin!!

De tuin is aangelegd door een bedrijf dat MarStyling graag inzet voor haar klanten. Dus wil jij met je tuin aan de slag? Kijk eens op de site van Groenexpert of neem contact op met MarStyling!!

 

Impressie tuin

Om een idee te krijgen hoe een tuin kan veranderen door ontwerp en realisatie door MarStyling, laat ik je hier foto’s zien van de tuin zoals hij was.

 

Category
Tuinontwerp