Tuinontwerp Nijmegen Lent

Over dit project

 

Wensen

De opdrachtgevers wonen met hun gezin zo’n 10 jaar met veel plezier in hun woning in Lent en de tuin is in die tijd passend in de toenmalige stijl aangelegd.

Inmiddels zijn de kinderen tieners geworden, is de smaak van de bewoners veranderd en ook de wensen hoe de tuin te gebruiken. Een grote wens is een veranda in de tuin en een rustigere onderhoudsvriendelijke tuin waar het goed toeven is. Een duidelijke opdracht is dat er ondanks minder groen en minder snoeiwerk het wel gezellig moet blijven.

 

Ontwerp

Na een uitgebreid gesprek zijn de verdere wensen in kaart gebracht en is Marstyling aan het ontwerpen gegaan. Na de bespreking van een aantal schetsontwerpen is er een definitieve keuze gemaakt over de indeling en heeft MarStyling het ontwerp verder aangekleed en afgemaakt.

 

Zones in de tuin

In de tuin zijn verschillende zones gemaakt met verschillende functies.

Relaxen op het loungeterras met een vuurtafel. Een zitje in Ibizastijl waarop lekker gezeten en gelegen kan worden. Een nieuwe berging met daaraan een veranda met een schuifdeur om de tuin af te sluiten. In de veranda de heerlijk ruime bestaande eethoek met daaraan toegevoegd een buitenkeuken. En een overkapping van woning naar veranda zodat je ook bij een bui regen, droog van keuken naar veranda loopt.

Ook krijgt het zwembad dat in de zomer in de tuin moet staan een fijne plek. Zodra het zwembadweer voorbij is, kunnen daar een groep plantenpotten en in kersttijd een grote kerstboom geplaatst worden. Zo blijft dit deel van de tuin aangekleed en gezellig. En in de toekomst kan er ook prima een hottub staan!

Kortom; op papier hebben we de plannen klaar en is het offertetraject voor de uitvoering opgestart.

 

 

Category
Tuinontwerp