Ontwerp appartement Maarssen

Over dit project

Een ruimtelijk ontworpen appartement aan de Vecht!! 

 

Wensen opdrachtgevers

De opdrachtgevers hebben MarStyling benaderd om een ontwerp te maken voor de verbouwing van het aangekochte appartement. Duidelijke wens van de klant is, ruimtelijkheid en licht, in de stijl Modern Classic met een ietwat stoere touch. De door de klant aangemaakte pinterest borden, samen met hun verhaal heeft een goed beeld gegeven waar ze van houden en welke sfeer ze willen bereiken.

Ontwerp

Team MarStyling is aan de slag gegaan met ontwerpen.

 

Doorbraak

Gekozen is voor een doorbraak met stalen pui van de woonkamer naar de slaapkamer. Voor de privacy kunnen de gordijnen dicht. Deze kunnen helemaal achter de wand geschoven worden, zodat de gordijnen uit zicht zijn als ze open zijn. De huidige deur naar de slaapkamer wordt dicht gemaakt.

 

Masterbedroom

Er is in de slaapkamer een doorloopkast gemaakt met veel bergruimte en in dezelfde uitstraling als de keuken. Vanuit de woonkamer geeft dat een mooi stijlvol beeld. Verder is een achterwand bij het bed gemaakt in een modern classic lijst. Er is een zitje gecreëerd bij het raam met een heerlijk uitzicht over de Vecht. Ook is een kaptafel geplaatst. Een mooie visgraatvloer geeft warmte en sfeer. Een rond kleed erop en een mooie styling op de wand met een grote foto en een spiegel.

Een aangename ruimte die vanuit de woonkamer ook erg mooi is om te zien.

Woonkamer/keuken

In de woonkamer is een ruime keuken ontworpen met een verborgen doorgang naar de berging erachter. Het eiland is de plek om te ontmoeten, eten en borrelen. Een traditionele eettafel wilden de opdrachtgevers absoluut niet in het appartement. Boven het eiland hangen twee mooie eenvoudig uitziende lampen.

Er is een fijne haard ontworpen met hangend meubel met net als in de Masterbedroom een lijst in modern classic stijl. Er is één grote bank en twee fauteuils geplaatst op een carpet met marmerstructuur. De lamp boven de zithoek is een moderne vertaling van de klassieke kroonluchter.

Een muur van de huidige keuken is ingekort en daar is een stalen taatsdeur geplaatst naar de hal.

Hal

In de hal is een garderobekast ontworpen, een sfeerhoekje met spiegel gemaakt en een doorbraak van een wand naar een nieuw ontworpen study.

De aansluitende slaapkamer is groot genoeg om op te delen. In de muur tussen de slaapkamer en de nieuw ontstane study is een raam ontworpen. Zo komt er licht in de study en kan er indien nodig privacy in de slaapkamer gebracht worden door het sluiten van de raambekleding.

De study wordt afgesloten door shutters waardoor het voor het gevoel geen klein hokje is. Als de shutters dicht zijn, geeft dat de hal ook een mooie uitstraling.

 

Verlichting & Aankleding

MarStyling heeft een verlichtingsplan gemaakt waarin op diverse hoogtes licht in de ruimte aanwezig is. Het licht kan zowel als functioneel als voor sfeerlicht gebruikt worden.

Er zijn mooie opvallende en minder opvallende verlichtingsarmaturen toegepast, zoals de Spoetnik van Ferrolight boven de zithoek, boven het keukeneiland 2 hanglampen Smithfield van Flos, een mooie staande lamp van Flos en een designklassieker op het TV/haardmeubel, de Taccia van Flos. De raambekleding wordt in een dichte stof én in een InBetweenstof uitgevoerd. Goed voor de akoestiek, sfeer en privacy. Samen met de fauteuils van B&B Italia, de organische salontafel van Linteloo en de vloerkleden van Desso wordt dit een heerlijk comfortabel en leefbaar appartement.

Realisatie

De opdrachtgevers zijn met de diverse partijen in gesprek om de realisatie te organiseren. Foto’s volgen zodra het appartement klaar is.

Category
Particulier, Zakelijk