Ontwerp Keuken & Badkamer

Over dit project

Doorbraak naar berging voor heerlijke ruime keuken en ontwerp heerlijke nieuwe badkamer op de bovenetage!

 

 

Wensen

De opdrachtgevers wonen al jarenlang met veel plezier in hun woning.
De kinderen zijn inmiddels de deur uit en ze hebben zichzelf de vraag gesteld; gaan we verhuizen of verbouwen?
Het laatste is het geworden. Verbouwen is de beslissing.

Het huis en de omgeving vinden de opdrachtgevers helemaal fijn en goed. Doordat ze er al jaren wonen is vernieuwing wel een grote wens geworden.

 

 

Keuken 

Ze koken graag voor gezelschappen en de huidige keuken is te klein voor ze. In de berging is plaats om de keuken te vergroten. De apparaten in de huidige berging mogen verhuizen naar de garage.

Wens is daarom een ruime keuken en een handige ruimte in de garage voor opbergen, wassen en drogen.

 

 

 

Badkamer 

De badkamer heeft z’n diensten bewezen en is aan vernieuwing toe. De opdrachtgevers hebben hun wensen heel mooi en duidelijk omschreven en met sfeerbeelden over kleur en materiaal aangegeven.

Ontwerpen

Team MarStyling is voor zowel de badkamer als de keuken aan de slag gegaan. Ook heeft zij een ontwerp gemaakt voor de nieuwe berg- en wasruimte in de garage.

 

 

Keuken

Voor de nieuwe keuken wordt de tussenwand van huidige keuken naar berging doorgebroken. Voor meer lichtinval wordt het keukenraam boven het aanrecht verbreedt en het raam naast de keuken verlengd tot op de grond. Zo komt er meer licht en zicht in de ruimte.

MarStyling heeft een riante keuken ontworpen met een hoge kastenwand uit het zicht van de woonkamer en een lage hoek met kookplaat en spoelgedeelte. Hier is ook veel afzetruimte en zijn de bovenkasten weggelaten. Hiervoor in de plaats is een schap gekomen met één kleine bovenkast. Aan de overzijde is een hangend keukenmeubel ontworpen dat om de hoek verder gaat. De halfopen bovenkast gaat ook mee om de hoek. Zo is er veel ruimte en verbinding met de woonkamer. Aan het einde van de keuken aan de kamerkant is een open kast gecreëerd die aansluit bij de lees- en muziekhoek ernaast.

Er is met meer kleuren en materialen in de keuken gewerkt evenals op de wanden. De opdrachtgevers houden van kleur, hebben een kleurrijke woonkamer met veel kleurrijke kunst aan de wand. Dat  hebben we doorgezet in de keuken door op een iets rustigere wijze materiaal en kleur te combineren.

 

Badkamer

De badkamer blijft qua indeling hetzelfde, maar daar is dan ook alles mee gezegd.

De hele sfeer en gebruik van materialen wordt veranderd. Bad en Douche worden vervangen door een riante inloopdouche. In de wand komt een handig vak waar op een fijne hoogte de schampoo en doucheproducten kunnen staan. Er komt een hangende kast voor het raam. Op deze manier blijft er voldoende licht binnen komen, maar is er iets meer privacy als de raambekleding open is.

Tussen het toilet en het wastafelmeubel komt een scheidingswandje. De huidige verdieping aan de wand blijft, alleen wordt deze niet meer volgebouwd met kasten. Er komt een fijne grote spiegel en op de rand komt een mooi stoer houten blad. Een extra schap aan de wand voor aankleding met accessoires wordt toegevoegd.

De wanden worden bekleed met betonciré. De eyecatcher wordt de kiezelwand. Een lichte betonlook tegelvloer en licht stoer hout maken dat er een fijne warme sfeer ontstaat.

De opdrachtgevers hebben inmiddels de keukenverbouwing klaar en genieten daar volop van. De verbouwing van de badkamer staat als volgende op de planning

Category
Particulier