Interieuradvies Woning Wijchen

Over dit project

Van een mooie nieuwe woning naar een persoonlijk kleurrijk interieur!

Wensen opdrachtgevers

Het gezin woont een jaar of twee in het speciaal voor hen gebouwde huis. Een prachtige woning met fijne ruimtes, een goede basis en qua woning helemaal naar hun smaak. Na de bouwperiode hebben de bewoners hun meubels uit de vorige woning neergezet en zijn gaan wonen.

De chillroom/werkkamer van de kinderen was al een stukje ingericht, maar voor de grote ruimtes als woonkamer, leefkeuken en hal kwamen ze er niet uit. Daarvoor hebben ze MarStyling benaderd.

Een interieuradvies in 3D voorzien van een begroting en shoppingplan was hier de oplossing.

De wensen waren een betere verhouding van de meubels ten opzichte van de ruimte, genoeg zitplaatsen voor het gezin. Sfeer en warmte met behoud van het karakter van de woning en binnen de smaak van de bewoners en meer contact met de tuin vanuit de zitkamer. Qua akoestiek is er ook verbetering wenselijk.

Ontwerp

Met de wensen is team MarStyling aan het ontwerpen gegaan.

Zij heeft alle ruimtes beneden aangevuld of volledig heringericht. Met als rode draad kleur, kleden voor het vormen van gezellige wooneilanden en eyecatchers op enkele wanden.

 

 

Leefkeuken

Ook de basis van de keuken helemaal goed. Een mooi en praktisch ontworpen keuken, met haard en gietvloer is de basis. Aankleding door maatwerkmeubels, een nieuwe eethoek, vloerkleed en styling door planten maakt deze ruimte gezellig, modern, fris én wordt de akoestiek verbeterd.

Eén wand wordt voorzien van een smalle ranke kast die de functie heeft van opruimen van kleine spullen én een soort vensterbank met gezellige aankleding. De woning heeft geen vensterbanken en zo worden er toch gezellige stylingplekken gecreëerd.

Aan de andere kant komt een hangende kast voor het opbergen van servies en andere zaken. Deze kast is geen standaardkast en haalt de aandacht niet weg van de mooie stalen deuren die er zijn. Een mooi ondersteunend en functioneel item in de keuken.

De eethoek wordt uitgevoerd in een bootsmodel met massief houten blad en stalen onderstel, op een vloerkleed in betonlook. De stoelen worden weer in de accentkleur paars uitgevoerd en staan zo in verbinding met de zitkamer.

De grote zuil met subtiele sierbloemen zijn van de zitkamer naar de keuken verhuisd.

Zo ontstaat een gezellige, lichte en nog steeds ruimtelijke leefkeuken en ontmoetingsplek voor het hele gezin.

Zitkamer

De zitkamer vraagt om grote gebaren.

Er komt een gigantisch vloerkleed met een riante bank en fijne fauteuils in de accentkleur paars. De piano is naar een andere wand verplaatst. De mooie grote plant uit de keuken is verplaatst naar de zitkamer, omdat deze veel beter bij de stoere balken in de muur past. Er is op een subtiele en vernuftige manier een lamp toegepast die bij de bank uitkomt. Door het toepassen van deze designlamp hoeft er niet in de wand gesleufd te worden en geeft het een strakke uitstraling. Verder zijn de inbouwkasten rustiger gestyled door items weg te halen en is er een eyecather aan de wand geplaatst door een uitvergrootte foto. Deze foto wordt op akoestisch doek verwerkt, zodat deze ook nog geluiddempend werkt.

Entree

En dan de entree. Die is al groots en bijzonder en heeft weinig toevoeging nodig.

De wens was wat bergruimte om wat op te kunnen bergen. Daarvoor heeft MarStyling een compositie gemaakt van kastjes op de wand met een spiegel, de eigen houten giraffe en een IXXI om de huidige wandlamp heen. Een mooie compositie dat functioneel is, past bij de rest van het huis en niet een standaard oplossing is.

Hal achter en Chillroom

De Chillroom en de hal achter zijn in de basis goed. De chillroom krijgt een petrolblauwe wand en een grijs groot vloerkleed. De hal achter krijgt een erecatcher met fotobehang.

Het is een ruimte waar je niets in zet maar waar je wel een statement kunt maken.

Een kledingstuk van de vrouw des huizes was inspiratie voor MarStyling voor de wand. Hierbij heeft MarStyling beeldmateriaal gezocht en dat omgezet in een fotobehang dat op de wand komt.

Realisatie

In de zomervakantie wordt het hele plan uitgewerkt zodat alle meubels, wandbekleding, styling, vloerkleden, schilderwerk en behangwerk na de zomervakantie uitgevoerd kan worden.

Category
Particulier