Interieurontwerp Woning Wijchen

Over dit project

Stoer Interieur in een voormalige schuur! 

 

Dit interieur is gemaakt in een voormalige varkensschuur behorende bij de boerderij. De bewoners hadden nadat ze de “schuur” herbouwd hadden tot een echte woning, de sfeer helemaal in boerderijstijl ingericht met autentieke vloertegeltjes in terra tinten, geloogd houten meubelen en een autentieke open haard.

Na een aantal jaar hierin gewoond te hebben en het al wat aan te passen naar een wat modernere stijl, is het roer omgegaan.

De wens was een modern, warm leefbaar interieur met stoere industriële elementen.

De tegeltjesvloer werd vervangen door een grote grijze betontegelvloer van Mosa. In het verhoogde zitgedeelte is een vergrijsd houten plankenvloer gerealiseerd. De kleuren op de wanden en in het interieur zijn in lichtgrijs, middengrijs en zelfs in zwartgrijs toegepast.

De meubels zijn gemaakt van onder andere Steigerhout, RVS, traanplaat. Dit is zelfs doorgevoerd in trapleuningen in steigerbuis. De grote familiebank is uitgevoerd in zwart leer en de eethoek in een RVS eettafel en eetkamerstoelen bekleed met een zwarte wollen stof met een stoere uitstraling. De eethoek is van het merk Label, dat ook voor sterk, stoer en echt staat. De eethoek wordt veel gebruikt als hoge zithoek. Als kleuraccent is gekozen voor de kleur rood. Deze kleur komt terug in een schilderij en subtiel in de accessoires en verlichting. Een vloerkleed in de zithoek maakt de zithoek tot één geheel en geeft warmte en sfeer. In de zithoek is een moderne gashaard toegepast die ook vanuit de eethoek zichtbaar is.

Door deze combinatie is er een warm en gezellig, maar toch modern interieur ontstaan.

 

fotograaf: Istar Fotografie 

Category
Particulier