Interieurontwerp Woonkamer & Keuken Utrecht

Over dit project

Agnes en Werner vroegen zich af “gaan we verhuizen of verbouwen”

 

Dat laatste hebben ze besloten en ze hebben via internet gezocht naar een interieurontwerper.

 

Ze kwamen bij MarStyling uit en na een kennismakingsgesprek was er een goede klik en mochten we voor dit gezin aan de slag.

 

Wensen

 

Agnes en Werner wilden de keuken verplaatsen naar de huidig eetkamer en de eetkamer richting keuken / zitkamer. Daarbij wilden ze graag een meer open ruimte creëren in plaats van de huidige wat hokkerige ruimtes.

 

Verder wilden ze graag natuurlijke materialen terugzien en dat het niet te druk zou worden. Groen is een tint die ze aanspreekt en verder vooral lichte kleuren. Een goed verlichtingsplan was ook een wens.

 

De hal mag kleiner, zodat er meer ruimte in de woonkamer ontstaat.

 

De hal heeft een accentkleur gekregen geïnspireerd op het forest green van de keuken. De staallookdeur geeft al een doorkijkje naar de kamer.

Ontwerp

 

Met de wensen en eisen zijn we aan de slag gegaan. We hebben verschillende opties gemaakt en uiteindelijk hebben we gekozen voor een opstelling waarin de lange wand van de keuken doorlopend naar de zitkamer een doorlopend wandmeubel wordt met diverse functies erin.

 

De hoge kastenwand voor de keuken is in de wand geplaatst in de kleur forest green. Vervolgens loopt dat door in een wandbank en Tv-meubel. Aan de wandbank is de eettafel geplaatst.

Achter de wandbank is een lambrisering van latjes gemaakt en achter de TV komt een kamerhoog paneel dat behangen wordt.

 

De vloer is in een lichte houttint uitgevoerd en de kleur groen is de accenttint geworden.

 

Verder zijn er warmere accenttinten door middel van het behang toegevoegd en worden de overige wanden in een heel lichte tint geschilderd.

Hierdoor blijf de ruimte licht maar is wordt het door de accenten een warm een levendig interieur.

 

Realisatie

 

Het wachten is nu op de planning van de aannemer. Het is druk binnen verbouwend Nederland. Dus nu is het een kwestie van geduld voor het gezin voordat met de verbouwing begonnen kan worden.

 

 

Category
Particulier