Ontwerp & Verbouwing Nijmegen

Over dit project

Wensen

De opdrachtgevers wonen in een mooie ruime woning waarin ze nog twee wensen hadden. Een ruime woonkeuken en een bijkeuken.

We hebben gekeken of daarvoor een aanbouw nodig is en hoe groot deze zou moeten worden. In het voortraject heeft MarStyling twee mogelijkheden van aanbouwen doorgesproken en daar heeft de opdrachtgever op voorhand een keuze in gemaakt.

Verder houdt de familie van warme lichte kleuren, natuurlijke materialen en van duurzaamheid.
De huidige meubels en verlichting voor de woonkeuken zijn geschikt voor hergebruik in de nieuwe situatie. Hier houdt MarStyling rekening mee.
Ook houden ze van veel planten, gezellige accessoires en neemt de piano een belangrijke plaats in.

Ontwerp

MarStyling is vervolgens aan het ontwerpen gegaan.

Eerst functioneel door de aanbouw mooi passend tussen de woning en garage te positioneren. Door de maatvoering en de plaats van de aanbouw is er een loopdeur vanuit buiten naar de garage en kan met ook via de bijkeuken de garage in. Vervolgens is naar maatvoering van de keuken en de meubels gekeken en een opzet met én zonder haard getekend. De loop en  bewegingsruimte is meegenomen.

De keuken is verlengd door een ruimtelijke opstelling in de huidige eetkamer en een hoge kastenwand met een koffiecorner in de aanbouw. De raampartijen die toegevoegd zijn geven een ruimtelijk effect vanuit beide kanten en een patiogevoel. Het terras buiten wordt bij de nieuwe woonkeuken betrokken.
De aanbouw wordt in een afwijkend materiaal gebouwd, met een verbinding met het stenen gebouw ter hoogte van de garage.

Binnen zijn de kleuren gebruikt waar het gezin erg van houdt.

De piano heeft een hoofdrol gekregen door deze in een donker vak te plaatsen. Samen met de houten elementen erboven is een mooie compositie ontstaan.

Stalen deuren zijn toegevoegd als ruimtedeler tussen woonkamer en woonkeuken. Ook is een stalen deur geplaatst tussen de bijkeuken en keuken in de aanbouw. Een smal hoog raam geeft vanuit de keuken mooi zicht op de tuin achter het terras en geeft extra licht. Een verticaal kruidentuintje in de keuken aan een wand van krijtverf samen met een groepje hanglampjes geeft een gezellige sfeer.

Realisatie

Op dit moment worden de offertes opgevraagd. Daarna volgt de planning voor de realisatie.

Category
Particulier