Ontwerp Masterbedroom Nijmegen

Over dit project

 

Van Bergzolder naar Masterbedroom!

 

 

Wensen

De opdrachtgevers hebben een gezellige jaren dertig woning in een mooi deel van Nijmegen. Ze hebben de afgelopen jaren al geïnvesteerd in het moderniseren van de woonkamer met voormalige garage en op de eerste etage de slaapkamers en badkamer. Nu vonden ze het tijd voor de zolder.

Grote wens is zelf op zolder te gaan slapen en daarbij ook hun eigen douchegelegenheid te hebben.

Op de 1e etage kan dan een van de kinderen naar een grotere kamer en de kleine kamer die dan overblijft wordt waskamer.

De opdrachtgevers hebben een duidelijke smaak en duidelijke wensen welke sfeer ze op de zolderkamer willen bereiken. Via Pinterest was goed te zien wat de smaak van de bewoners is.

Ontwerp

Met de wensen in het achterhoofd, samen met wat er mogelijk is in de huidige zolderruimte is team MarStyling aan de slag gegaan met het ontwerp.

Doel is een heerlijke ruimte voor de ouders te creëren waar ze zich kunnen terugtrekken en waar ze de ervaring van een hotelsuite ervaren. Dit alles in hun eigen smaak.

MarStyling heeft gepuzzeld om alle gewenste functies in de ruimte te realiseren en toch een ruimtelijk gevoel te krijgen.

Het plafond wordt verwijderd zodat er ruimte in de hoogte ontstaat. De balken worden zwart/grijs geschilderd. Er worden twee lange dakramen geplaatst voor meer lichtinval en een nog ruimtelijker gevoel. tussen de dakramen wordt een ombouw voor de TV gemaakt, zodat de opdrachtgevers zowel naar buiten als naar de TV kunnen kijken.

Achter het bed is een ruimtedeler gemaakt met stroomvoorziening voor verlichting, geluidsbox en het opladen van de telefoons en Ipad.

 

 

Ook aan opbergruimte is gedacht door het ontwerpen van een maatwerk kledingkast en achter de knieschotten op een handige manier bergruimte te maken.

Er wordt vloerverwarming en airco toegepast om tijdens elk seizoen een prettig klimaat te kunnen creëren. In het badkamergedeelte wordt een grotere dakkapel geplaatst zodat er mee sta ruimte ontstaat en inloopdouche en wastafel de ruimte krijgen.

De toegang via de trap wordt dichtgemaakt voor de benodigde privacy. Dit door middel van een dichte wand die ook als douchewand dient en waar een downlighter aan de trapzijde geplaatst kan worden. Verder wordt de toegang luchtig gehouden door een op maat gemaakte glaswand met deur in industriele stijl. Ook aan de verlichting is gedacht en op diverse plaatsen in de ruimte toegepast.

 

 

Via de schetsfase zijn we tot het definitief ontwerp gekomen. De klant heeft, met het ontwerp en de aanvullende informatie, haar eigen aannemer benaderd om de voorbereiding van de realisatie op te pakken en daarna de verbouwing in te gaan plannen.

Categorie
Particulier