Ontwerp Bedrijfspand Boven-Leeuwen

Over dit project

 

Werken, loungen en whisky

De klant benaderde telefonisch Van Oort Interieurs in Uden voor de restyling van een gedeelte van het bedrijf. Deze gaf direct aan met dit soort projecten samen te werken met MarStyling.

Bij de eerste kennismaking is MarStyling gevraagd of zij het bedrijf een nieuwe boost kan geven. Aan de buitenkant ziet het bedrijf al goed uit. He is een mooi pand, gevestigd op een prachtige locatie. De vele raampartijen zorgen voor een geweldig uitzicht, kortom de basis is goed.

Aan de buitenkant zijn de ruimtes voorzien van vloerbedekking en wat meubilair en daar is het bij gebleven. Het pand kan dus inderdaad een restyling gebruiken. Het is overduidelijk een mannenbedrijf qua medewerkers maar zeker ook qua branche waarin het zich begeeft.

Samen met de opdrachtgever kwam MarStyling op de drie kernwoorden als basis voor het ontwerp, namelijk:

Werken / Loungen / Whisky

 

 

Ontwerp

Er is voor meerdere ruimtes in het pand een interieurontwerp gemaakt. Op de begane grond zijn de entree en spreekkamer aan bod gekomen. Op de eerste verdieping de hal en de directiekamer.

 

Entree

Voorheen was de entree een lege ruimte met als eyecatcher de robuuste trap. MarStyling heeft het ontwerp zo gemaakt dat je direct bij binnenkomst het WOW-gevoel krijgt! Voor de bezoeker maar vooral ook voor de medewerkers zelf. Het wordt een inspirerende prettige en stoere entree waar je direct ziet dat je bij een technisch bedrijf bent.

In de ruimte zijn twee zitplekken gecreëerd. Aan de ene kant een hoge tafel met stoere krukken en aan de andere kant twee halfronde zakelijke banken in de kleuren van het bedrijfslogo. Deze banken staan op een rond kleed in een betonlook.

De traptreden worden bekleed met blauwstaal om de trap nog sterker tot zijn recht te laten komen. Het logo komt ook terug op de wand, gecombineerd met akoestische panelen. Op deze manier kom je echt ‘binnen’ en is de entree ook gelijk een multifunctionele ruimte.

 

Spreekkamer

In de spreekkamer heeft MarStyling een wandmeubel met opbergruimte op maat ontworpen. In dit wandmeubel is een plateau verwerkt, waarop de laptop geplaatst kan worden en zo aangesloten wordt op het beeldscherm. Het wandmeubels dient tevens voor het presenteren van de producten waarmee het bedrijf werkt. De kleur blauw, dat staat voor de techniekbranche waarin het bedrijf zich begeeft, is toegepast in de spreekkamer.

Het resultaat, een stoere, stijlvolle en multifunctionele spreekkamer.

 

Hal

De hal op de eerste verdieping heeft dezelfde uitstraling als de entree. Hier is een zelfde betonlook vloerbedekking toegepast. Ook komen dezelfde kleuren en materialen terug in de meubels en op de wanden.

Het lijnenspel en lichtplan is hier zodanig uitgewerkt, dat de lengte van de hal extra benadrukt wordt. Dit door de betonlook vloerbedekking als een lange baan door de ruimte te laten lopen. Als eyecatcher is boven de trap een stoere lamp ophangen die de ruimte naar een hoger level tilt.

Ook hier is het uitzicht prachtig en is bij het raam een zitje geplaatst, waar even gebrainstormd of onderling overlegd kan worden.

 

Directiekamer

De directiekamer is een grote ruimte waarvan twee van de vier muren compleet uit glas bestaan. Het is een ruimte met een magnifiek uitzicht! Het doel van het ontwerp is het gevoel te geven dat je hier echt een andere ruimte binnenstapt. Het directiekamer gevoel is hier duidelijk toegepast.

MarStyling heeft ervoor gekozen om rijkere materialen te gebruiken zoals notenhout, mooie leer- en stofsoorten en hoogpolig tapijt.

Onder de lange raampartijen heeft MarStyling een kast op maat ontworpen. Deze kast heeft verschillende functies. Zo zijn er open delen voor opbergruimte, kan er bovenop iets geplaatst worden zoals planten, decoratie en verlichting én is er een whiskybar in verwerkt.

De meubels in de ruimte stralen luxe uit. Ook hier heeft MarStyling de kleuren uit het logo op een subtiele manier terug laten komen.

Kortom, een metamorfose waarin samenwerking met diverse partners plaats gaat vinden. De meubels en vloerbedekking worden geleverd door Van Oort Interieurs in Uden. De schilder, interieurbouwer, elektricien etc. zullen allemaal hun deel van het project oppakken. Dit alles wordt gecoördineerd door MarStyling.


Medio september begint de realisatie van het project.

De foto’s van het eindresultaat volgen zo spoedig mogelijk.   

Category
Zakelijk