Interieurontwerp Woning Wijchen

Over dit project

De kleine woonkamer was ingericht met veel kleine meubels en leek daardoor nog kleiner en wat rommelig.

Marieke had een sfeer in haar hoofd, in tijdschriften beeldmateriaal over meubels en kleuren verzameld en wilde vooral wittinten gebruiken.

Samen met haar heb ik de meubels qua afmetingen en sfeer bepaald, getekend en door de meubelmaker laten maken. Ik heb een zo groot mogelijke bank geadviseerd. De eethoek bestaat uit een riante vierkante eettafel met fauteuils die zowel in de eethoek als in de zithoek heerlijk zitten.  Zo worden ze multifunctioneel ingezet.

Naast hoofdzakelijk wittinten en wit geolied hout, heb ik kleur toegevoegd in paarstinten. De raambekleding is ook wit gehouden en in een strakke vorm door gebruik van Washi-panelen. De verlichting is als tegenhanger op alle strakke en rustige lijnen, juist drukker uitgevoerd door kroonluchters te gebruiken als plafond en wandverlichting.

Nadat het interieur klaar was, heb ik een schilderij gemaakt voor in de hal. De kleuren uit het interieur komen in het schilderij terug. Daarnaast heb ik spiegels geïntegreerd in het schilderij. De radiator is bekleed voor een strak uiterlijk en de vloermat is zelfs in kleur aangepast op het interieur.

Marieke en ik zijn samen gaan woonshoppen voor het uitzoeken van de bank, het vloerkleed en de eetkamerstoelen. Het resultaat?  Een kleine huiskamer met een zeer ruimtelijke uitstraling.

Category
Particulier