Interieurontwerp & Verbouwing Wijchen

Over dit project

 

Interieurontwerp, Interieuradvies en verbouwing aangekochte woning

 

Via hun (schoon)moeder werden Marleen en Sanne geattendeerd op MarStyling.

We hebben een aantal keer met elkaar opgetrokken op zoek naar de juiste woning of bouwkavel en kwamen uiteindelijk bij deze bijna nieuwe woning uit.

 

Ontwerp

 

De woning is nieuw en was in de basis goed, alleen miste Marleen en Sander contact met de tuin en toch wat binnenruimte. De oplossing was de overkapping te veranderen in een binnenruimte.

De zitkamer is door middel van een wand meer intiem geworden en door de uitsparingen in de wand is er lichtinval richting de eetkamer én onderling contact.

De toegepaste kleuren zijn lichte kleuren met terra-accenten. Er zijn huidige meubels mee verhuist en aangevuld met nieuwe meubels. Zo ontstaat er een lichte warme sfeer en een fijn gezinshuis.

De bijkeuken is voorzien van een hele nieuwe maatwerkwand met wasmachine, droger, wijnklimaatkast, opbergplekken voor de was, stofzuiger, strijkplank alsook een tweede koel/vriescombinatie. Dit alles in een warm groene tint.

De bestaande deuren zijn vervangen door modernere glazen deuren en de ruimte naast de bijkeuken is speelruimte geworden. Als de kids naar bed zijn kan ook al het speelgoed fijn in die ruimte opgeborgen worden en is de woonkamer weer voor de ouders.

 

Bovenaanzicht Begane grond

 

Bovenaanzicht Zolderverdieping

Op de zolderverdieping is van twee ruimtes één ruimte gemaakt en daardoor ontstaat er een ruime slaap-badkamer. De voorzolder is werkplek cq. logeerplek. De ruimte die overgebleven is achter de badkamer is bergruimte geworden die vanaf de voorzolder bereikbaar is.

Ook hier zijn eigen meubels herplaatst en is er onder de schuine wand een grote maatwerkkast gemaakt. Deze kost niet veel ruimte in de slaapkamer en levert veel bergruimte op. Deze kast is een combinatie van bamboehout en het donkergroen dat ook in de bijkeuken is toegepast.

 

 

Realisatie

Voor de verbouwing van de aanbouw  werd het dak geïsoleerd, voorzien van een lichtstraat en zo bij het interieur betrokken.

Verder werd op zolder een compacte badkamer ensuite bij de ouderslaapkamer gerealiseerd.

De rest van de verbouwing was vooral stuken, behangen en schilderen en wanden verplaatsen cq. toevoegen en maatwerkmeubelen maken en plaatsen.

 

 

Een super project dat door één van de aannemers – Bouw en Timmerbedrijf Ketelaars Uden – uit mijn bouwteam is verzorgd.

Zelf hebben Marleen en Sander de schilder geregeld als het bedrijf dat de vloeren en raambekleding heeft geregeld.

Ook op deze manier is en was het fijn samenwerken!

 

Category
Particulier