Interieurontwerp & Verbouwing Wijchen

Over dit project

 

Wensen

De klant woont al jaren met een groot gezin met veel plezier in een fijne buurt in een fijn huis. De kinderen zijn inmiddels allemaal tieners en de woonkamer met dichte keuken werd aan de kleine kant voor alle gezinsleden.

De wens was bijvoorbeeld heerlijke brede zit-vensterbanken voor als er veel bezoek komt. Een ruime zithoek en eethoek met fijne ruimtelijke keuken. Ook de hal is smal en lang en had vooraan bij de voordeur een kapstok voor alle jassen en dat is met zes personen veel! Ook hier was de wens een oplossing te vinden.

Ook houdt de klant van warme kleuren in het interieur en mogen er verschillende structuren gebruikt worden.

Ontwerp

Met de verder besproken wensen op het gebied van gebruik van de ruimtes, smaak in kleur en stijl is Marstyling aan het ontwerpen gegaan. Na de bespreking van een aantal schetsontwerpen is er een definitieve keuze gemaakt over de indeling. Een haard als ruimtedeler, het verwijderen van de muur tussen de keuken en de kamer. Verder zijn er kamerhoge deuren toegepast, die de ruimte hoger en ruimer laten lijken.

Eetkamer / keuken

Doordat de keuken een open keuken is geworden, is er een ruime woonkeuken ontstaan met de voormalige eetruimte. Een gezellig eet- werk- en borrelplek voor de kinderen, ouders, familie en vrienden. Een gezellig haardvuur als ruimtedeler geeft extra sfeer aan de ruimte. De wand heeft een grafisch behang in een warme kleur. Daardoor wordt het niet clean, maar ook niet te druk.

Op de keukenvloer is een druk tegelpatroon toegepast in rustige tinten. Zo wordt de verder rustige keuken ook levendig.

Woonkamer

Aan de andere kant van de haard is een ruime zithoek ontworpen. Het haardmeubel wordt ook gebruikt als TV-meubel waardoor er veel ruimte overblijft voor een grote bank en losse fauteuils.

Een gezellig vloerkleed, hetzelfde grafische behang en gegroepeerde lijstjes aan de wand maken het een gezellige ruimte. Ook hier is een brede vensterbank gemaakt, zodat met feestjes de bank verschoven kan worden en de vensterbank als zitplaats dient.

 

 

Category
Particulier