Interieuradvies & Verlichtingsplan Deurne

Over dit project

 

Restyling woonkamer van karakteristiek Rijksmonument

Marianne en Pieter wonen al een aantal jaren in een prachtig karakteristiek pand in Deurne.

Alles was naar wens ingericht en als laatste was de woonkamer aan de beurt.

Ze hadden deze laten voorzien van vloerverwarming een nieuwe vloer met een nieuwe haard en vanaf daar wilden ze graag advies.

 

Het Advies

MarStyling heeft een kleurenpalet samengesteld, de wensen goed doorgesproken, gekeken naar lichtinval, wat de woning van zichzelf al heeft en hoe dat mooi aangevuld en versterkt kon worden.

Dit hebben we gedaan door een goed verlichtingsplan te maken, uit te voeren en de meubels zo neer te zetten dat de kamer optimaal ingedeeld is. De zithoek is groter gemaakt zodat de haard beter geïntegreerd wordt. Het kleurenpalet is rustig gehouden en is zo ondersteunend aan de elementen die al in de woonkamer aanwezig zijn, zoals de glas in lood ramen en de kast- en deurenwand met glas in lood.

Er is een vertaalslag gemaakt naar de klassieke elementen door de moderne lamp boven de zithoek die een vertaling vormt van de vroegere kroonluchter.

Boven de eettafel is een onopvallend lichtarmatuur gekozen, zie zowel naar boven als beneden schijnt. Deze is dimbaar en is bruikbaar voor zowel functioneel als sfeerlicht. Alle verlichting is op elkaar afgestemd zodat een fijne lichtverdeling in de kamer is ontstaan.

 

Maatwerk en duurzaamheid

Om de geluidsboxen zijn op maat gemaakte zuilen geplaatst, in kleur van het interieur. De boxen vallen minder op en er staat nu een mooie lamp op.

Er is een dimbare verlichtingsstrip geplaatst boven de mooie klassieke glas in lood deuren zodat die mooie plek die donker was, goed uitgelicht wordt.

Ook aan duurzaamheid is gedacht. De salontafel en het tv-meubel zijn hergebruikt. Ze zijn gespoten in de nieuwe kleuren van het interieur en passen er weer perfect bij.

Het resultaat is een mooie woonkamer met authentieke elementen versterkt door het kleurenplan in de meubels en vloerkleed met daarbij een optimaal verlichtingsplan.

 

  

 

Partijen

Het is een mooie samenwerking geweest waaraan de volgende partijen meegewerkt hebben:

Van Oort Interieurs te Uden

MPE Elektro te Ravenstein

Bouw- en Timmerbedrijf Ketelaars te Uden

 

Fotograaf: Istar Fotografie 

Category
Particulier